Hujan lagi .

miss myraamyra | 12:37 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum semua . Harap korang semua ceria selalu okey .

Sedar tak sedar dah masuk bulan disember kan . Haaa mesti korang tau kan kalau malaysia ni bila bulan disember apa yang berlaku . Apa lagi kalau bukan musim tengkujuh laa kan . Haa , hujan je laa apa lagi . Macam hari ni hujan je lagi ni haa tak ada tanda- tanda nak berhenti walaupun sekejap . Kawasan pantai timur ni bila tiba je musim tengkujuh aduhh mula laa banjir . Bukan nak mengeluh tapi kena waspada jugak laa . Lagi- lagi aku ni belum balik kuantan . Daftar semester baru pun belum . Aduhhh .

Harap laaa hujan berhenti nanti .

Blog dah edit

miss myraamyra | 11:39 pm | 2 Comments so far

Assalamualaikum semua . Selamat malam .

Okey blog mira dah siap edit kan harap korang sudi datang jenguk blog yang tak seberapa ni . Thanks to sis sha sebab tolong editkan blog mira .

Sebenarnya mira pun belum dapat tengok lagi blog mira tu sebab laptop tak ada . Yang ada pun phone saja jadi dapt tengok header je laa buat masa ni . Alahaiii . Mira tengah usahakan jugak untuk dapat tengok blog mira ni .

Produk baru lagi

miss myraamyra | 11:13 pm | | 2 Comments so far

Assalamualaikum semua . Semoga ceria selalu . Okey sebab ada produk baru kan jadi mira nak buat entry sikit laa . Okey sebab nak cerita pun agak susah jadi mira harap korang semua sudikan lah melawat instagram mira okey . Kat sana mira dah dah bagitau semua yang korang perlukan . Tapi if nak tau jugak lagi korang boleh je whatsapp mira . Number phone dah bagi kat instagram . Or korang boleh email mira kat sini . Cari mira kat instagram sini . Jangan lupa follow sekali okey .

Selfie of me ( gila kamera )

miss myraamyra | 7:36 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum semua . Harap korang semua ceria selalu ye .

Haaaa , baca tajuk . Okey tak laa gempak sangat sebenarnyaa . But saja je laa . Sebab tak tau apa entry yang nak tulis kan .

Selfie of me ( gila kamera ) , haa tak tau laa sejak bila ada hobi baru ni . Boleh pulak jadi selfie sorang diri , lagi2 bila dengan kamera . Haha macam pelik pulak . Pelik sebab apa ? Sebab sebelum ni mira ni antara orang yang paling tak suka bila dengan kamera . Tapi sekarang lain macam dah pulak .

Ini nak kena bagi special thanks to my besties laa sebab diorang yang membuatkan daku gila kamera . Hahh lupa pulak special thanks to hanim and amna . Ohh tak dapat nak tag diorang sebab diorang tak ada blog . But its okey . Nanti mira suruh diorang baca blog ni .

So dah jadi hobi laa sekarang bila bosan je mula laa nak selfie sendiri .

Felinna beauty body lotion

miss myraamyra | 2:50 pm | | Be the first to comment!

Assalamualaikum dan selamat petang korang semua . Harap korang ceria selalu . Ohh nak bagitau sekarang mira tengah mula nak menjinakkan diri dalam bidang bisnes ni . So far memang best sangat buat bisnes ni . Bila kita ikhlas buat sesuatu perkara tu inshaAllah semuanya akan jadi mudah . Okey back to tittle . Apa tu felinna body lotion ? Okey kat sini mira akan cerita pasal body lotion ni . Body lotion ni berfungsi untuk membakar lemak yang ada dalam badan , menghilangkan selulit . Selain itu , bukan sahaja untuk membakar lemak di badan malah boleh juga digunakan pada muka . Macam mana nak sapu kat muka ? Tak panas ke ? Haa itu mudah je . Sapu sikit je jangan banyak sangat . Mesti korang teringin nak dapatkan muka dengan V shape kan . Boleh jugak try gunakan lotion ni .

Bahan yang digunakan dalam felinna beauty body lotion ni ialah : self imulsifying wax , R . O water , glycerol monostearate , dehydrate , aloe vera extract , propylene , glycol , diazolidinl urea , stearid acid , fraggrance , citrus limon ( lemon ) fruit extract , glycerin , dimethicone , meneral oil , sodium polyarcyloydimethyl , taurate , capsicum .

How to use :
- after bath , apply and massage over the fatty desired area every morning and night in small amount

Normal price :
RM 75 ( s/m )
RM 80 ( s/s )

Harga yg saya tawarkan :
RM 55 ( s/m )
RM 60 ( s/s )

1 botol hanya 180 ml sahaja dan mampu bertahan selama lebih dari sebulan .

Belian lebih dari 1 botol akan mendapat harga yg rendah .


Edit blog lagi

miss myraamyra | 12:16 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum semua , selamat tengahari . Mira nak tukar / edit blog ni . So mira still tengah cari sesiapa yang boleh edit blog ni . Dah lama sangat rasa pakai templet ni . Kita tukar supaya blog ni nampak matang sikit . Okey kalau mira dah jumpa orang yang boleh editkan full blog ni nanti mira akan inform or buat entry lain okey .

Budak hilang di villa nabila dijumpai

miss myraamyra | 8:49 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum .
Mesti semua dah tengok kan dekat facebook , blog-ii yang mengatakan budak hilang lepas masuk villa nabila . Okey tadi dah keluar berita tv 3 . Mengatakan yang budak tu memang ada masuk villa nabila but actually dia masuk hanya untuk jangka masa yang pendek je . Selebihnya di habiskan masa melepak di bandar dan tidur di rumah kawannya . So lain kali kalau nak buat sesuatu cerita kena pastikan dulu kesahihan cerita tu . Selagi berita tu belum dapat kepastian jangan la pandai sangat nak buat cerita mengarut macam tu .

Jamuan raya UCSA .

miss myraamyra | 4:18 pm | Be the first to comment!

Haa . Kolej buat jamuan raya hehe . Pertama kali dalam sejarah rasanya ni . Oke dalam masa tu aku dengan kawan-ii dah ambik gambar sebanyak yang mungkin . Oke gambar ni sebahagian dari yang ada . Nak tengok lagi boleh je tengok kat instagram oke . Nanti aku upload kat sana oke . Tapi kena edit kasi cantik sikit la . Opss lupa nak letak username instagram .
Username instagram : misz_myra10 .
Haa nanti cari oke . Follow kalau nak tengok gambar oke . Walaupun instagram aku tu bukan private tapi harap korang follow laa ye . Oke esok update lagi ehh .

minggu kesibukan melanda

miss myraamyra | 11:15 pm | Be the first to comment!

assalamualaikum

okey,minggu ni dengan minggu depan dah busy sebab test 1 dah nak dekat so kena study and struggle sikit la untuk semester ni..agak-ii boleh capai target tak untuk sem ni..harap-ii boleh la..
bila ada masa terluang ni boleh la nak update blog sekejap..lagipun blog ni macam dah lama tak update..kesian dah bersawang dah..doa-ii untuk test 1 nanti okey..hopefully boleh jawab soalan dengan tenang..

MANUSIA YANG BANYAK KERENAH..

miss myraamyra | 10:12 pm | Be the first to comment!

assalamualaikum..
macam dah lama tak update blog ni..dah masuk hari ke 16 kita puasa..okey tengok tajuk tu..just nak kongsi cerita je..kenapa la manusia ni suka buat hal tapi tak fikir akibat yang terjadi pada diri sendiri..bukan nak mengutuk tapi itu kenyataan yang ada sekarang..
buat status kat fb macam-macam mengutuk orang but orang yang kenal dia mesti akan cakap 'ehh dia cakap macam tujukan untuk orang lain but tak sedar ke dia pun sama'..Manusia sekarang kalau kita tegur sah2 la kita yang dia kenakan balik..dah tegur cara baik dia still buat lagi..kita tegur kasar sikit cakap kita menyindir dia..macam mana?
nobody's perfect..saya tau tu..kita cuma nak mengingatkan sahaja..
okey itu je entry untuk kali ni..see u soon..

A NEW LIFE

miss myraamyra | 12:53 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum...
Myra dah start kelas untuk semester baru ni..untuk sekarang masih excited lagi walaupun jadual kelas padat sangat but itu tak penting..as long as kita enjoy dengan kehidupan kita...okey buat masa ni tak ada apa yang best sebab sekarang bulan puasa kan so aktiviti yang biasa buat kena kurangkan sikit...apa pun sementara masih ada masa ni myra nak ucapkan selamat berpuasa untuk semua..
Okey jumpa lagi dalam entry yang lain..
See you soon...

Jom kita tengok page nii..

miss myraamyra | 2:35 pm | Be the first to comment!

Assalmualaikum
Haaa...hari nii myra nak tolong promote page kawan myra nii...dia ada jual blackmask, then kalau nak beli tudung or shawl pun ada jugak kt page dia...harga memang sangat-sangat berpatutan..lagi2 kalau untuk student..macam myra jugak laa..myra pun beli shawl dengan dia je..if korang nk beli like laa page dia dulu okey..
https://m.facebook.com/?_rdr#!/profile.php?id=593461207333112&__user=100002860489212
Korang boleh copy and paste link tu dalam fbkorang..nanti akan jumpa page tu okey..
Thanks pada yang sudi luangkan masa untuk baca entry nii..

CONFUSE MELANDA

miss myraamyra | 8:28 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum....

Okey baru nii kawan aku bagi tau yang daftar semester baru 1-5 hb july...wahhh bukan main lama tu...selalunya tak laa lama...mungkin perubahan sistem kot..apa pun tak kisah yang penting aku daftar..confuse nyaa bila aku nak balik kuantan niii...aku dah plan nak balik 30 hb june nii...mungkin daftar 2 hb kot...dah pening nii nak balik bila...lagi pun puasa dah nak dekat ni..sah la first day puasa aku kat hostel kan..rasa nya dah lama kot tak sambut first puasa dengan family..tapi tak pe terima je la kan.pasal nak balik kuantan tu mungkin aku tetap balik 30 hb..nak juga prepare apa yang perlu sebelum start kelas..huhh tak sabar nak ambik result nii...

LAGI SEMINGGU!!!!

miss myraamyra | 1:03 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum!!!
(jawab okey)..

Haaa macam tak percaya cuti dah semakin berakhir..okey fine terima je laa kan lagi pun dah rasa tepu dah duduk rumah lama sangat..nampaknya tinggal masa seminggu sahaja lagi sebelum memulakan kembali rutin harian yang dah hampir 2 bulan di tinggalkan..
Semester baru bermula maka dengan ini akan bermula laa cabaran baru..
Kan dah keluar ayat skema pelajar ni..okey back to tittle..lagi seminggu je masa yang tinggal barang keperluan tak complete lagi nii..OMG!!!banyak nak beli nii..
Bila pulak nak beli barang nii...aduii pening dan pening..
Apa pun rilex okey chill jangan gelabah semua boleh settel..
Sem 3 dah...wahhh macam tak percaya je nii...biar betul nii..tapi itu laa kenyataan yang kena hadapi..sem 3 nii kena study hard lagi laa dari sebelum2 nii..sebelum nii boleh laa nak main2..lepas nii tak de laa nk enjoy gila2 macam dulu..setakat enjoy biasa je laa yang boleh..
DEKAN!!! Harap2 boleh capai untuk sem depan..semester lepas punya result pun tak tau lagi nii...mau ketaq lutut nak amik result nanti...
Bila fikirkan result wahh hati bukan main kecut lagi..
Agak2 berapa laa pointer aku dapat ehh...kurang dari sem 1 atau lebih dari sem 1??persoalan bermain di mindaku kini...
Untuk result semester 2 nanti kita buat satu entry khas okeyy...tak tau laa apa reaksi masa tu..
Okeyyy sampai sini dulu entry untuk kali ni kalau ada lagi yang terasa nak tulis tunggu entry lain okey..

Cuti yang semakin berakhir...

miss myraamyra | 2:46 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum...
(jawab salam tu tau..)
Sedar atau pun tak tinggal lagi 3 minggu je sebelum aku memulakan kembali rutin harian sebagai pelajar...takut oii...sebab apa??haaaa sebab result semester lepas aku tak ambik lagi tau...so itu yang aku takut sangat..but aku rindukan suasana tu..bila aku busy habis semua benda aku lupakan..tapi sekarang tak semua laa yang aku kena lupakan...
Doakan semoga aku lulus sem lepas okeyy...tak sabar nak jumpa kawan2,,budak2 bilik and bff kat kolej..rindu sangat kat korang..
Memandangkan semester baru dah nak mula..aku nak ada azam baru laa..kali ni nak study smart..nak up kan lagi pointer kalau boleh laa insyaallah...tapi sem baru ni aku kena struggle sebab aku kena belajar dengan lecture yang garang laaa...bukan tak suka dia tapi teging sangat kot muka bila dalam class...seriuslly aku tak suka nanti mula la aku jadi slow motion..
Okeyy..sampai sini dulu kita nak cerita okey..
Cerita seterusnya tunggu entry lain yeahhh...
Bye...

Akhirnya!!!!

miss myraamyra | 11:04 pm | Be the first to comment!

Assalamualaikum....
Akhirnyaaa!!!!
Dapat jugak mira update blog guna phone....walaupun agak lambat nak taip but its okey..janji dapat update blog yang dah rindu sangat ni...
So lepas ni mira akan makin rajin nak update blog...
Macam2 nak cerita lepas nii...
Wait for my next entry okey..

COME BACK !!!

miss myraamyra | 6:14 pm | Be the first to comment!
ASSALAMUALAIKUM ....
 
 
dah lama rasanya tak buat apa2 entry dalam ni..okeyy hari ni dengan semangat yang ada saya nak memulakan kembali menulis dalam blog ni..rasa rindu tersangat pada blog ni sebenarnya..actually ni entry COME BACK !!! jangan tertanya-tanya pula apa yang come back..its me okeyy..entry kali ni nak ceritakan pasal apa yang aku buat untuk cuti semester kali ni..nak tau tak..kena jaga my niece and nephew..penat tu memang terasa sangat tapi itulah kerja yang paling best sekali dalam hidup aku..best bagi orang yang sukakan budak-budak..kalau nak cakap aku ni garang sememangnya betul tapi jangan risau la..garang yang brtempat je sebenarnya..
sekarang ni saya tengah menggila kat wechat..kenapa? my best friend selalu nyanyi kat saya malam-malam..yang paling bestnya dia tau nak buat orang gelak and dia juga buat aku menangis tau dengar lagu yang dia bagi 2 hari lepas..memang menjadi sangat..okeyy..he is my best friend..sentiasa buat saya happy tak kira la dekat kolej or walaupun kitorang just contact dalam wechat sekalipun..
nak cerita apa lagi ye..sebenarnya saya tak tahu pun nak cerita apa lagi tapi kan just nak memenuhi keinginan hati ni yang dah lama sangat tak berblog so tulis je la apa-apa pun..tapi tahu sangat blog ni memang tak ramai yang baca ye la update pun dah jarang so macam mana nak buat promotion untuk blog ni..lagipun blog ni sebenarnya blog student je pun tak la famous sangat macam blog orang lain..bukan blog student je tapi banyak pasal diri saya sendiri je pun..tapi blog ni juga tempat untuk luahan segala perasaan yang ada..
okeyy la rasa macam dah panjang sangat tulis ni..so nanti insyaallah kalau ada masa terluang lagi saya akan mengupdate lagi blog ni..
HAPPY READING FOR ALL FOLLOWER......
 

hari yang paling menyedihkan

miss myraamyra | 8:18 pm | Be the first to comment!
assalamualaikum.
dapat jugak update blog walaupun pinjam lappy kawan.sekarang masih kat kolej lagi..
nak tau kenapa masih kat kolej gara-gara bas yang tak ada hari ni..bila kita yakin je tunggu semua bas macam tak nak jalan tapi sekali kita fade up tak nak tunggu bas tu wahh2 dia jalan la pulak..ha itu la kenapa sebabnya saya ni masih lagi duduk kat kolej ni..tak pe sabar itu separuh dari iman..so dengan hati yang terbukanya duduk la kat cafe kolej ni..dah tak nak mengeluh dari tadi asyik mengeluh je buat tambah dosa je tau tak..sabo je la..walaupun hari ni merupakan hari yang paling sedih tapi nak baut macam mana lagi terpaksa la aku sabar banyak-banyak.tiba-tiba je nak buat post panjang-panjang kali ni sebab nak tunggu member datang ambik lambat lagi kan entah pukul berapa baru dia datang pun tak tau la..pulak tu hujan la pulak..ya allah, sejuk sangat tau..penuh kesabaran je la ni..lapar??dah semestinya lapar sangat..last makan pun pukul 1.30 petang tadi sampai sekarang ni tak makan lagi tau..okeyy la sampai sini dulu nak kongsikan untuk hari ini..sekian dulu..
 
salam sayang dari myra.. 

nuffnang tak bagi BE lg kat aku...

miss myraamyra | 1:44 pm | Be the first to comment!
haii semua..rindu kat korang semua la...hari ni jumaat kan so yang lelaki mesti pergi sembahyang jumaat kan..kalau tak peergi tu tak tau la nak cakap apa lagi kan...okeyy,bck to my title..bila la nuffnang nak bagi BE kat aku lagi??huhh sebenarnya baru lepas check account nuffnang aku tadi sekali tengok alahaiii macam tak ada je earning yang dapat...ada pun ciput je...isyhh2...sedih jugak la...aku sebenarnya tengak dalam usaha nak kumpulkan duit sendiri sekarang ni tapi macam mana eh nak buat..ingatkan nak buat guna blog ni tapi tak ada idea la nak buat macam mana...boleh bagi idea tak...okeyy lah itu je untuk hari ni..nanti kita update lagi pasal blog ni...bye2 semua...

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

miss myraamyra | 10:14 pm | 10 Comments so far
haii...lama tak tulis blog tadi bukak fb ternampak 1 post ni pasal ape??haaa...pasal nihhhh....

haaaa...rasanya dah lama kot benda ni tapi baru hari ni perasan sebab baru tengok je...ape pun sebab lama tak join segmen kan so semangat nak join lain sikit...jom join ni link kalau nak join okeyy..

KLIK SINI

okeyy kat sini myra dengan bangganya nak menyatakan yang saya merupakan blogger dari PAHANG..huahuahua...walaupun parents orang selangor saya adalah anak pahang sebenarnya..sebab saya ni lahir n membesar kat pahang....

okeyy sekarang nak cerita pasal negeri ku yang tersayang ni..

tempat yang paling dekat dengan myra semestinya temerloh....apa yang ada kat sana..huhh nak tau kat situ femes dengan ikan patin masak tempoyak lerr...

okeyy utk tempat menarik pulak mestilahh banyak tapi myra bagi sikit je la ye...antaranya cameron highland,genting highland,gambang waterpark...banyak lagi la....

nak tag kat siapa yee...sesapa pun boleh la kalau rasa nak join tu...okeyy...